Belegger » Specials » Beleggen metalen

Beleggen in metalen

Beleggen in metalen Als belegger zijnde kunt u in veel soorten producten beleggen. Zo kunt u beleggen in landbouwproducten zoals tarwe, rijst en suiker. U kunt ook handelen in andere soorten grondstoffen zoals in koper, nikkel, zink, ijzer, aluminium en chroom, dit zijn metalen. Er wordt veel belegd in metalen, vooral de grondstoffen koper, nikkel en staal wordt er veel belegd. Dit zijn belangrijke metalen, want uit deze metalen is onze huidige samenleving opgebouwd.

Soorten metalen

Er zijn diverse soorten metalen namelijk: chroom, aluminium, ijzer, staal, lood, kwik, titanium, magnesium, goud, zilver en platina. Metalen zijn in verschillende categorieën in te delen, de meest gehanteerde categorisering is normale metalen en edelmetalen. Onder de edelmetalen vallen, zoals de naam het al zegt, de edele metalen. Goud, zilver en platina behoren tot de edele metalen.
Er zijn ook nog andere edelmetalen, maar deze zijn minder bekend. Tot de edelmetalen behoren namelijk ook Rhodium, Iridium, Palladium, Ruthenium en Osmium. Onder de normale metalen behoren al de overige metalen zoals ijzer, kwik, chroom, aluminium, zink en tin. In metaalhandel wordt er een andere categorisering toegepast namelijk: ferrometalen en non-ferrometalen. Ferro is afgeleid van de Latijnse woord Ferrum. Ferrum betekent in het Latijns ijzer. Ferrometalen zijn metalen met ijzer of op basis van ijzer zoals staal en gietijzer. Non ferrometalen zijn metalen zonder ijzer, hiertoe behoren metalen zoal aluminium, zink, koper, lood en kwik.

Prijsstijgingen in metaal

In het jaar 2014 zijn de prijzen van diverse metalen sterk in prijs gestegen. Zo is de prijs van koper, nikkel, zink, lood en aluminium flink gestegen. Deze stijgingen worden veroorzaakt doordat grote metaalproducten grote hoeveelheden opkopen en deze vervolgens opslaan. Een andere oorzaak komt door het conflict in 2014 tussen bevolkingsgroepen in Rusland en Oekraïne. Veel grote regeringsleiders van landen zoals Amerika, Frankrijk en Duitsland hebben naar aanleiding van dit conflict maatregelen genomen tegen Rusland en hierdoor is de prijs van diverse metalen flink gestegen. Rusland is namelijk een grote product en exporteur van diverse metalen. Ook Indonesië is een belangrijke oorzaak van de prijsstijgingen. De regering heeft namelijk een verbod gezet op het exporteren van grondstoffen waaronder erts. Het land doet dit om werkgelegenheid in haar eigen land te stimuleren. Door politieke conflicten en maatregelen is de prijs van diverse metalen dus gestegen.

Beleggen in metalen

Metalen worden verhandeld op London Metal Exchange. Op deze beurs komt het vraag en aanbod van metalen bij elkaar en op basis daarvan wordt de prijs van metalen bepaald. Door de prijsstijgingen van diverse metalen is het erg aantrekkelijk om te beleggen in metalen. Zo is het erg aantrekkelijk om te beleggen in koper, nikkel en staal. Deze special geeft een uitgebreide uitleg over hoe u moet beleggen in koper, nikkel en staal.
Beleggen in koper

Beleggen in koper

Als u eens rondkijkt op de beleggersmarkt dan zult u zien dat er veel mogelijkheden zijn om in te beleggen. Zo kunt u beleggen in goud, zilver en platina. Echter zijn er nog veel metalen waarin u kunt…

Beleggen in nikkel

Beleggen in goud, zilver en platina zijn bekende voorbeelden van beleggingsvormen. Echter zijn er nog veel meer mogelijkheden. U kunt namelijk ook beleggen in nikkel, dit is net zoals goud, zilver, pl…

Beleggen in staal

Er zijn verschillende grondstoffen waar in kan worden belegd, een van deze grondstoffen is staal. Staal is een soort metaal waardoor het een hard commodity is. Wanneer u gaat beleggen in grondstoffen,…
Gepubliceerd door Belegger op 16-05-2014, laatst gewijzigd op 21-05-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties