Belegger » Specials » Beleggen cfds
No guts no glory

Beleggen in CFD's

Als u wilt gaan beleggen dan moet u dit op de beurs doen. Eigenlijk is beurs niet de officiële benaming, de effectenbeurs is de juiste benaming. Als u op de effectenbeurs wilt beleggen, dan zijn hiervoor diverse methoden. Een methode die steeds populairder wordt is het CFD beleggen. CFD beleggen is een vorm van beleggen waarbij er gebruik wordt gemaakt van CFDs.

Wat is beleggen?

Een ander woord voor beleggen is investeren. Er wordt voor een langere of kortere termijn geld vastgelegd waarbij het doel is om winst te maken. U kunt in diverse zaken beleggen zoals in aandelen, vreemde valuta of in obligaties. De verzamelnaam hiervoor is effecten. Effecten zijn verhandelbare rechten die een bepaalde financiële waarde vertegenwoordigen. Andere voorbeelden van effecten zijn onder andere grondstoffen, EFTs of indices.

Als u wilt gaan beleggen dan kunt u dit doen via een bank of bij een broker. Een broker is een tussenpersoon die bemiddelt tussen de aankoop en verkoop van effecten. Als u wilt beleggen dan dient u bij uzelf na te gaan in welk effect u wilt beleggen en hoeveel geld u per effect wilt uitgeven.

Wat is CFD beleggen?

CFD beleggen is een speciale vorm van beleggen waarbij er wordt belegd in CFDs. CFD is de afkorting voor Contract for Difference. Een CFD is een contract, u leent het contract voor een bepaalde tijd. Een belangrijk kenmerk van CFDs is dat er gebruik wordt gemaakt van een hefboom. De hefboom zorgt ervoor dat uw eigen inleg met een bepaalde factor wordt vermenigvuldigd zodat u met een grotere waarde aan contracten kunt handelen.

Hoe te beleggen in CFDs?

Als u wilt gaan beleggen in CFDs dan kunt u kiezen uit verschillende strategieën. Deze special geeft een uitgebreidere uitleg over hoe u kunt beleggen in CFDs.

Beleggen in CFD's - wat is dat?

CFD staat voor Contract for Difference. Het is een contract die de ontwikkeling van een onderliggende waarde volgt. Dat kan een aandeel of een index zijn, maar ook een grondstof, zoals goud. Vanwege d…

Mogelijke strategie om geld te verdienen met CFD's

Het beleggen in CFD's kan op twee verschillende manieren. Zo is er de mogelijkheid om 'long' te beleggen waarbij er wordt uitgegaan van een koersstijging. Echter bestaat er ook de mogelijkheid om 'sho…
Traditioneel beleggen versus CFD beleggen

Traditioneel beleggen versus CFD beleggen

Als u een beginnende belegger bent dan vliegen de beleggersbegrippen je om de oren. Begrippen zoals traditioneel beleggen en CFD beleggen komen voorbij. Als nieuweling op de beleggersmarkt kan dit nog…
Gepubliceerd door Belegger op 22-05-2014, laatst gewijzigd op 22-05-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!