Belegger » Specials » Beleggen olie
No guts no glory

Beleggen in olie

Beleggen in olie Als u wilt beleggen dan heeft u hiervoor diverse mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld beleggen in grondstoffen. Grondstoffen is een breed begrip en het is weer onder te verdelen in allerlei subcategorieën. Zo zijn er landbouwproducten, metalen, edelmetalen en energie. Tot de categorie energie behoort onder andere olie. Olie is erg belangrijk, het is de motor van onze samenleving.

Waarom beleggen in olie?

Zoals in de inleiding al is benoemd, is olie de motor van onze samenleving. Het wordt veel toegepast en gebruikt zoals in fabrieken, auto’s en als gas voor in het huishouden. Er is veel vraag naar olie, deze vraag naar olie neemt elk jaar toe. Dit komt doordat onze samenleving steeds gericht is op het alsmaar consumeren van producten. Ook door de alsmaar stijgende wereldbevolking wordt de vraag naar olie steeds groter. Daarentegen neem het aanbod aan olie steeds meer af. Dit komt doordat olie wordt verkregen uit fossiele brandstoffen en deze fossiele brandstoffen raken langzaamaan uitgeput. Daarnaast vervagen door de globalisering de wereldgrenzen en bepaalde conflicten in een land hebben rechtstreeks invloed op de prijs van olie. De vraag en het aanbod naar olie wisselt voortdurend en dit is ook te merken op het beurs. Door het wisselende aanbod en de vraag naar olie schommelt de prijs van olie op de beurs. Als u op het juiste moment gaat beleggen in olie, dan kunt u veel winst maken.

Hoe beleggen in olie?

Als u wilt beleggen in olie, dan zijn hiervoor diverse manieren. De meest voor de hand liggende manier is het beleggen in de grondstof olie. U kunt dit doen via een bank of via een broker. Het grote voordeel van een broker ten opzichte van een bank is de mate van zelfstandigheid. Bij een broker bent u veel zelfstandiger en heeft u meer vrijheid dan wanneer u ervoor zou kiezen om te gaan beleggen via een bank. Naast het beleggen in grondstof olie via de beurs kunt u er ook voor kiezen om te beleggen in verschillende oliemaatschappijen. Enkele voorbeelden van oliemaatschappijen zijn: Shell, Total, Statoil, Petrobras, Exxonmobil, BP en Sinopec. Elk van de oliemaatschappijen zijn grote bedrijven die jaarlijks een grote omzet maken. Het kan erg aantrekkelijk zijn om te gaan beleggen in een van deze oliemaatschappijen.
Beleggen in oliemaatschappij BP

Beleggen in oliemaatschappij BP

Als u wilt beleggen in olie dan kunt u gaan beleggen in oliemaatschappijen. Een van de mogelijke oliemaatschappijen is BP. Dit is een van de grootste oliemaatschappijen ter wereld.
Beleggen in Petrobras

Beleggen in Petrobras

Als u wilt beleggen in een beursgenoteerd bedrijven dan kunt u kiezen uit veel bedrijven. U kunt bijvoorbeeld beleggen in Philips, Heineken, KLM, Facebook of Shell. U kunt ook beleggen in Petrobras, d…

Beleggen in Shell

Er zijn veel beursgenoteerde bedrijven waarin u kunt beleggen. Een van de vele bedrijven is Shell. Het is een omvangrijke oliemaatschappij die erg succesvol is. Als u wilt beleggen in Shell dan is het…
Gepubliceerd door Belegger op 27-05-2014, laatst gewijzigd op 27-05-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
Schrijf mee!