Belegger » Specials » Elektronicabedrijven
No guts no glory

Elektronicabedrijven

In deze huidige 21e eeuw is elektronica een van de snelst groeiende industrietakken van de wereld. De elektronicasector is erg belangrijk voor industrieën van de automobiel- tot luchtvaartindustrie. Daarnaast is consumentenelektronica ook belangrijk en iets wat blijft toenemen.

Elektronicabedrijven

Er bestaan verschillende bedrijfsprofielen. Er bestaan multinationals waar meer dan 100.000 werknemers werken en bedrijven waar minder dan 50 werknemers werken. Het is voor fabrikanten van consumentenelektronica van alle soorten en maten heel belangrijk dat zij de copyright op producten veiligstellen.

De concurrentie op de elektronicamarkt is hevig. Over de hele wereld zijn er bedrijven die de strijd met elkaar gaan. Het is een race van innoverende uitvindingen creëren die beter zijn dan die van anderen. In 2013 behoorden onder andere de wereldberoemde bedrijven Apple en Samsung tot de beste elektronicabedrijven van 2013.

Ontwikkeling elektronicabedrijven

Naar verwachting zal de wereldmarkt voor consumentenelektronica een jaarlijkse groei doormaken van 7% tussen 2012 en 2015. De snelst groeiende segment op het gebied van elektronica is de tv, waarbij de tv-makers een 3D functie op de high-definition flatscreens hebben toegevoegd. In de wereldwijde consumenten-elektronica industrie worden communicatie-en entertainment-apparaten zoals digitale en videocamera's, telefoons, stereo's MP3-spelers , dvd's, videorecorders , rekenmachines en televisies geproduceerd, gedistribueerd en verkocht. Bedrijven laten de productie van deze producten voor een groot deel plaats vinden in de regio's waar de arbeidskosten relatief laag zijn, zoals Azië.

Het bedrijf Bosch

Robert Bosh of Bosch is een Duitse elektronicabedrijf. De multinational heeft een hoofdvestiging in Gerlingen, in de buurt van Stuttgart, Duitsland. Het bedrijf is ís werelds grootste leverancier van…
Het bedrijf Electrolux

Het bedrijf Electrolux

Electrolux is een Zweedse multinational die huishoudelijke en professionele apparatuur fabriceert. Het hoofdkantoor is gevestigd in Stockholm, Zweden. Door de inkomsten is Electrolux ís werelds op een…
Het bedrijf Philips

Het bedrijf Philips

Koninklijke Philips N.V. (beter bekend als Philips) is een Nederlands elektronicaconcern. Het bedrijf komt uit Eindhoven, maar is gevestigd in Amsterdam. Philips produceert producten als elektronica,…
Gepubliceerd door Belegger op 15-05-2014, laatst gewijzigd op 22-05-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • http://www.clicktop10.com/2013/05/top-10-best-electronic-companies-of-2013/
  • http://www.reportlinker.com/ci02060/Consumer-Electronics.html
Schrijf mee!